Natuurlijke onderzoekingen bij gevoeligheid eczeem

Eczeem - Andere methodes om een gevoeligheid op te sporen, liggen vaak op het terrein van de natuurgeneeskunde. Dit zijn haaranalyses door stralingsmetingen, en met de wichelroede die al of niet gaat bewegen boven het lichaam, waarmee al of niet een allergie kan worden bevestigd. Soms gebruikt men de polsslagmethode, die gebaseerd is op het beginsel dat de hartslag versnelt zodra het lichaam reageert op ongewenst voedsel.
Een jonge patiënt legde het zo uit: Ik heb mezelf genezen van een eczeem dat ik al had vanaf de twee maanden, door voorgoed alle levensmiddelen weg te laten waarvoor ik allergisch bleek te zijn. Ik vond deze met de eenvoudige polsslagtest:

Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie, contacteczeem

 1. Meet de polsslag na twee minuten volledige ontspanning.
 2. Eet het uit te testen produkt.
 3. Controleer de polsslag met telkens een rustperiode van 10, 20, 40 en 60 minuten.

Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie, contacteczeem


Zodra bij deze tellingen de polsslag wordt verhoogd met meer dan 10 slagen per minuut, is het hoogstwaarschijnlijk dat men allergisch is voor het produkt. Dit zal dan in alle vormen vermeden moeten worden. In mijn geval (maar ik stel uitdrukkelijk dat dit bij iedereen anders is) waren dit de volgende levensmiddelen: melk, eieren, boter, kaas, bacon, grapefruitsap en witte bietsuiker.


Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie, contacteczeem

Andere volwassenen hebben wel eens een korte vastenperiode ingesteld deze kan niet worden toegepast bij kinderen, noch bij volwassenen die niet sterk genoeg zijn of die zich daardoor beroerd gaan voelen. Onder begeleiding van een privé-kliniek voor allergieën vermeldde een vrouw van haar goed verlopen vastenperiode het volgende:
`Het vasten was tamelijk gemakkelijk. Ik mocht alleen het water gebruiken uit de kliniek, wat daar ook voor mij in flessen werd gedaan. Ik kon goed zorgen voor mijn twee kleuters en twee schoolgaande kinderen. De enige keer dat ik me wat zwak voelde, was toen ik naar de supermarkt ging voor de weekinkopen.

Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie, contacteczeem


Na een week vasten was mijn huid van top tot teen volkomen opgeknapt. Ik was gewaarschuwd dat de symptomen zouden kunnen toenemen en in wezen leek dit de eerste paar dagen ook zo, omdat mijn huid verslechterde. Maar daarna begon deze beter te worden. Niet alleen de uitslag ging weg, maar ook alle ruwigheid en schilferigheid van de huid verdween hierdoor. Mij werd gezegd dat ik moest stoppen met het gebruiken van alle smeersels en medicamenten. Ik dacht dat dit onmogelijk was, maar het lukte me daaraan gehoor te geven. Het enige wat ik tijdens die vastenperiode gebruikte, was een volkomen neutrale, verzachtende crème zonder toevoegingen en een verzachtende olie in mijn bad.

Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie, contacteczeem


Hierna moest ik proefsgewijze stuk voor stuk alle produkten gebruiken in combinatie met de polsslagmeetmethode. Hieruit kwam voort dat ik nu een dieet heb zonder tarwe en zonder melkprodukten. Het eczeem komt terug wanneer ik afwijk van mijn uitgestippelde en beperkte eetgewoonten het aannemen van een nieuwe voedingsmethode is vreemd en niet altijd makkelijk. Maar dat is het resultaat wel waard.

Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie, contacteczeem
Mijn favoriet websites:

 1. ontsteking;
 2. artrose;
 3. detailhandel;
 4. blaasontsteking;
 5. hartkloppingen;
 6. music mp3;
 7. faillissement;
 8. export;
 9. aflam maroc;
 10. music maroc;
 11. faillissement verkoop;
 12. habibti chat;
 13. import;
 14. partijhandel;